Planlægningsfasen til

Eventyr '05

 

22. maj 2005

Tiden nærmer sig alt for hastigt til afgang d. 1. juni. Vi bor i øjeblikket i flytterod og Lene forbereder sig til den afsluttende eksamen. Oveni kommer alt arbejdet på at klargøre båden og forberede alle de små og store praktiske ting der skal være på plads. Foruden huskelister liggende derhjemme og på båden, har jeg efterhånden én permanent huskeliste i lommen.

Det er en temmelig stressende tid og den første del af sejlturen er planlagt til afslappende sejlads. Lene dimitterer d. 17. juni på skolen i Kerteminde. Det vil sige at vi har over 14 dage til at sejle over på den anden side af Fyn. Det er rigtig god tid til af lave afstikkere undervejs...

I Kerteminde venter Allan Hagner. Han påmønstrer efter dimissionsfesten, sejler med til Norge og bliver ombord så længe hans økonomi kan holde. Allan er selv sejler og har en Folkebåd bygget i træ. Den er for resten til salg.

 

Allan på molen i Kerteminde

 

 

3. juni 2005

Afgang er udsat til torsdag d. 9. juni kl. 10. Det virkede håbløst at proviantere, klare alt det praktiske herhjemme og at gøre båden shipshape til vores første deadline. Nu er der kommet ro på, samtidig med at vi kan forberede os mentalt til at rejse.

De seneste dage er gået med at pakke en førstehjælps- og en sygekasse. Vi har samlet underholdning i form af bøger, lydbøger (nogen gange er det rart at kunne diskutere de indtryk man får fra bøger. Ulempen kan være at man bliver hæs af at læse højt for hinanden! Derfor har vil vi forsøge med dette medie), musik, film, akvarel og strikketøj til regnvejrsdage o.l. På de foregående sejlture har vi samlet en række erfaringer omkring smarte løsninger og praktiske ting at have med. De er efterhånden ved at blive streget ud på huskelisterne.

 I dag, fredag, har vi planlagt en tysklandstur. Til weekenden skal båden forhåbentlig ud at sejle en testtur. Det bliver den første tur, udenfor havnebassinet, i denne sæson  Jeg krydser fingre for at alt virker efter hensigten... især de ombygninger der er lavet.

De sidste dage inden afsejling skal gå med at pakke båden og vænne os til at bo ombord igen.

 

P.S. Lenes eksamen gik over al forventning!

 

Lene afkrydser huskesedlen.

 

Skipper arbejder med opløsningsmidler.

 

8. juni 2005

Ankerkæden blev lagt i den nye brønd i stævnen og skottet kunne holde til det. I går tirsdag kom vi ud på årets første sejltur. Den varede en times tid, og det var mest for lige at tjekke riggen igennem. De tilbageførte fald og liner løb som forventet. Hele skibet er blevet rengjort fra ende til anden og alt vores gods har fået faste pladser.

Vi har været rundt og besøge familie og venner for at ønske dem god sommer.

Nu er både skibet og vi klar til vores længste tur hidtil. Hvad mon vi skal se og opleve?

    

Roomservice kommer på besøg:

"Jobbe, du roder!!!"

   

 

 

<<tilbage

 

>> næste afsnit